Vacature

Controlling Consultant

Heb je enkele jaren als (jr.) business analist/controller gewerkt en wil je kapitaliseren op je opgedane ervaringen? Ben je goed in Finance, strategie en IT? En acht je jezelf (potentieel) in staat om klanten te ondersteunen op het snijvlak van strategie en controlling?

De consultants die onze klanten wensen zijn degenen die het niveau van financial control zijn ontstegen. Hiernaast zijn zij in staat om business strategieën te kwantificeren in meerjaren balans effecten. In je rol van controlling consultant ga je organisaties vanuit een business perspectief faciliteren in het behalen van hun strategische en tactische doelstellingen.

De werkzaamheden doe je niet alleen. Je werkt samen met CP-FM collega’s en vooraanstaande adviesbureaus (o.a. Big 4). Kenmerkend voor CP-FM projecten is dat zij kortstondig zijn. De meerwaarde van onze Agile aanpak is om de CP-FM klanten zo snel mogelijk zelfstandig te laten sturen op strategische en operationele doelstellingen met behulp van onze controlling (CP-Suite) en BI/CPM (Qlik Sense) tooling. Je hebt er dan ook plezier in om uiteenlopende opdrachten te vervullen bij verscheidene klanten in verschillende branches. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan zal je merken dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om zelf werkpakketten op te pakken.

Jouw professionele ambities kun je verwezenlijken door de ambities van de klanten te realiseren. Doordat je een serieuze gesprekspartner bent voor onze klanten wordt de ruimte gecreëerd voor ambitie, zelfstandigheid en ondernemerschap. Wanneer je aan de slag gaat bij CP-FM, bieden we je “het beste van drie werelden”:

 • Je gaat werken bij een kleine organisatie met doorgroeimogelijkheden;
 • Je gaat opdrachten uitvoeren bij grote, internationale bedrijven als ook bij trotse lokale not-for-profit organisaties;
 • Je bent betrokken bij samenwerkingsinitiatieven met vooraanstaande management consultancy organisaties.

Wat kun je verwachten en wat hebben we je te bieden?

Ondersteunend personeel hebben we niet. Kantoortaken doen we zelf. Dat houdt onze werkcultuur helder en de focus scherp. Kenmerkende karaktertrek is dan ook ambitie, maar tegelijkertijd een gezonde werk-balans.

Jouw collega’s hebben verschillende studie achtergronden en zijn zeer gedreven en gepassioneerde mensen. Onze werkzaamheden worden gekleurd door ons streven om onze klanten naar een hoger strategisch controlling en informatie plateau te brengen.

Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat:

 • Een marktconform salaris met auto van de zaak, laptop en mobiele telefoon;
 • Een bonusregeling op maat;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een flexibele werkgever die alle bovenstaande regelingen geheel aan jouw wensen kan aanpassen.

Informatie & Controlling Consultant functie-eisen

 • Je bent (bijna) afgestudeerd met enkele jaren werkervaring en hebt een WO/HBO studieachtergrond (bedrijfseconomie, financieel management, controlling & accountancy) Een minor met een commerciële achtergrond is een pré;
 • Een sterk ontwikkeld vermogen om te analyseren en te begrijpen hoe dingen werken, aangevuld met een zelfkritische instelling en de wil om vooral kwaliteit te leveren;
 • Eigenschappen als vasthoudendheid, vakbekwaamheid, daadkracht en resultaatgerichtheid en affiniteit met het werken met targets;
 • Uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als Engels in woord en geschrift;
 • Initiatief, kritische kijken op zaken, ondernemerschap en een visie op het controlling vakgebied zijn voor ons en voor jou belangrijke kwaliteiten. In ieder geval de basis, maar zeker de bereidheid om deze te ontwikkelen;
 • Kennis en ervaring met Corporate Planner en/of CP-Finance is een pré;
 • Sterke persoonlijke interesse in strategische, financiële en organisatorische vraagstukken;
 • Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Kartomo MBA (06-13409875, martin.kartomo@cp-fm.com)

Organisatie

CP-FM is sinds 2013 actief in Nederland. In de afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot wereldwijd één van de toonaangevende partijen voor onze leverancier Corporate Planning AG. Rolling forecasting, het doorrekenen van de balans en cash effecten van strategische business keuzes (kanteling organisaties/fusies/investeringen) en natuurlijk de ‘reguliere’ consolidatie, rapportage, planning, budgettering, forecasting en cashflow analyse.

Als toegewijde specialist op dit vlak, ondersteunt CP-FM financiële en organisatie beslissers bij het creëren van bruikbare en betrouwbare informatie voor de besluitvorming. CP-FM kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige consultancy en is gecertificeerd partner van Corporate Planning AG.

Procedure

Mocht de functie jouw aanspreken en denk je te voldoen aan de functie eisen dan nodigen we je graag uit om je CV, cijferlijsten van je HBO en/of WO opleiding en motivatie brief te sturen naar jobs@cp-fm.com. Op basis hiervan beoordelen we of je in aanmerking komt voor een telefonische kennismaking en een eventueel vervolg.